Az aszály miatt a Balaton-felvidéken is korábban volt a szüret. Az Index a Káli Kövek borászathoz látogatott el megnézni, hogyan készül a köveskáli olaszrizling. Refraktométeres mustfokolás, bogyózás, préselés, mustkóstolás – minden van a videóban!
Rendicsek, most hogy az elmeroggyantak kiörömködték magukat, jegyezzük meg: ez egy értékes, jól felhasználható szüreti technológiát ismertető videó.
Egy ponton érdemes lenne átgondolni a dolgot: ha a forralópince (ahol a fahordók állnak) nem a föld alatt van, akkor a mustgáz lazán kiszellőztethető, nem veszélyes.
Annyit még pontosítanék, hogy nem kizárólag azok puttonyoznak, akiknek nincs traktoruk (vagy akiknél szűk a sortáv), hanem azok is, akik - a szántás kivételével - utálják az erőgépeket a szőlőben (mert tömörítik az altalajt).